Svenska (Sverige) English (United Kingdom)
Nyheter
 
Nytillverkning av syrafasta tankar

Stenungsund 2021-10-25

 

Transport av 2 nybyggda syrafasta tankar som ska levereras till ett petroleum företag.

Allt är egenproducerad, från plåtar till färdig tank göres under samma tak. Tanken ska gjutas

in i betong hos kunden.     


 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Nybyggnation av 20 000m3 oljecistern i Syrhåla, Göteborg

Stenungsund 2021-05-21

K-Svets är en av landets främsta cisternbyggare, nu är vi i Syrhåla i Göteborg och bygger en 20 000m3 oljecistern. Den kommer att ha en spännvidd på 36 meter och när den är färdig så kommer den vara 20 meter hög och den kommer att väga ca 500 ton.

 
K-Svets är totalentreprenör på tanken och gör alla momenten i egen verkstad eller på plats. Väggar och tak balkar valsas i Stenungsund och transporteras till Göteborg för sammansättning.
 
 

 

grunden Grunden klarBörjan på mantelnmanteln runttak balkarna monteras

Mera bilder kommer inom kort


Ny personal

Stenungsund 2020-12-01

 

Vi har nöjet att välkomna Jesper Eckers till gänget på K-svets som projektledare.

Jesper är 37 år han bor i Uddevalla med fru och 2 döttrar

Arbetat inom stålbranschen i 15 år.

5 av dessa år som montör och resterande tid har han jobbat som projektledare.

På fritiden har Jesper efter en avslutad spelarkarriär i hockey blivit tränare för seniorlaget. Hjälper även till med tjej-hockey där båda döttrarna är aktiva.

Jesper har rivstartat direkt med olika jobb tex. tankinvallningar och räknat på nya jobb så vi önskar han stort lycka till här på K-Svets...

 

 

 

 

 


Ny företagsbroschyr
Stenungsund 2019-10-29

Vi på K-Svets har med hjälp av Fender Media tagit fram en ny företagsbrochyr, som nu finns tillgänglig på vårt kontor för att ta med sig att bläddra i.


Plasmaskärmaskin - Messer MetalMaster 2.0

Stenungsund 2019-03-01

K-Svets kan med nöje presentera att vi har valt att investera i en plasmaskärmaskin och inväntar leverans, inklusive installation i vår verkstad under sommaren 2019.

Vi kommer att kunna erbjuda utskärning upp till: 8 m x 2,5 m och ca 70 mm tjockt kolstål och upp till 50 mm i rostfria material.

(Uppdatering)

Stenungsund 2019-10-10

Denna tjänst är nu igång och för beställning av utskärning, kontakta verkstad@k-svets.se


Lite om våren 2019

Stenungsund 2019-01-16

K-Svets har räknat hem diverse åtaganden av delar till St1 Refinery AB underhållsstopp i Göteborg under våren 2019, där vi kommer att ha mellan 40-50 man på plats i dagsläget och åtaganden så som renovering av ugnar samt rörprojekt både inne i och utanför processen vilket vi nu har börjat planera inför och även ser fram emot att utföra.

Förtillverkningen av ugnstuber går mot slutet


Nya projekt och nycertifierade

Stenungsund 2018-10-05

K-Svets har nu på hösten bland annat räknat hem ett tredje projekt på St1 Refinery AB i Göteborg. Vi skall montera deras nya (ISBL)Vätgasanläggning, totalrenovera två av deras ugnar samt renovera två luftkylare med tillhörande rörsystem vilket innebär en stor bemanning fram till mars-april 2019 inne på deras anläggning samt förtillverkning i vår verkstad.

K-Svets har även fått äran att byta ut samtliga rör där även konstruktion ingår i en av rörgatorna på Inter Terminals Sweden AB anläggning i Göteborg vilket också kräver sitt arbetslag resten av året och några månader in i 2019.

Vi har också nöjet och kan meddela att vi har blivit nycertifierade och godkända enligt nya ISO 9001:2015!


Leverans av nytt maskinsläp

Stenungsund 2018-08-01

K-Svets har investerat i ett nytt maskinsläp som vi hoppas kommer väl till nytta. Släpet har en lastlängd på ca 12 meter och lastvikt på ca 20 ton och kommer främst användas till att köra vår egna utrustning såsom skylift, hjullastare, containrar samt rör- och stålmaterial men släpet kommer också att användas i samband med våra kran- och transportuthyrningstjänster.


Rörentreprenader till St1 Raffinaderi och Inter Terminals Sweden AB

Stenungsund 2017-11-20

K-Svets har fått äran att under hösten tillverka och montera samtliga rörsystem för driftsättning av 5st cisterner i Färjestaden för St1 Raffinaderi samt en totalentreprenad på Inter Terminals anläggning i Skarvikshamnen som inkluderar konstruktion, tillverkning, montage och ytbehandling av rörsystem samt diverse cisternarbeten.


Cisterner till Drammen

Stenungsund 2017-10-11

Under hösten 2017 och våren 2018 har K-Svets fått i uppdrag att tillverka en 6000m3 samt fyra 120m3 cisterner till Drammen i Norge. Uppdraget är en totalentreprenad vilket inkluderar konstruktion, tillverkning, ytbehandling och isolering.


Leverans av ny kranbil

Stenungsund 2017-09-29

Grundkran - Palfinger PK78002SH (18 m, 3250 kg)
Jibb - Palfinger PJ125E PLUS (34-35 m, 610 kg)
Lastvikt - Ca 8100 kg
Övrigt - Utskjutbar soffa bak samt stödben fram.


Hjärtstartare finns nu på vårat kontor

Stenungsund 2017-09-14

Tidigare i år införskaffade vi oss en hjärtstartare och i samband med detta utbildade vi några ur personalen i Vuxen-HLR med hjärtstartare.


Scandinavian Tank Storage investerar i nytt bergrum

Stenungsund 2016-10-14

K-Svets har åtagit sig en entreprenad som omfattar utrustnings-, stål- samt rörmontage på Scandinavian Tank Storage anläggning i Göteborg där man nu utökar kapaciteten med att ta ytterligare ett bergrum i drift. Scandinavia Tank Storage investerar stort i anläggningarna och bland annat har K-Svets tillverkat två facklor till anläggningen.


K-Svets bygger cistern i Södertälje

Stenungsund 2016-12-12

K-Svets har fått förnyat förtroende att uppföra ytterligare en ny cistern på 6000 m3 i Södertälje Hamn. Beställare av cisternen är ODEC Tankstorage AB.

Uppdraget är en totalentreprenad vilket inkluderar konstruktion, tillverkning, ytbehandling och isolering. Projektet planeras vara klart till Juni 2017.


K-Svets får projekt på Preemraff i Göteborg

Stenungsund 2014-10-10

K-Svets har tilldelats rörentreprenaden RE2 när Preem bygger ut kapaciteten för biodrivmedel på raffinaderiet i Göteborg. Den ombyggda anläggningen innebär att Preem närmare fördubblar sin produktionskapacitet för drivmedel, baserat på gröna råvaror.

K-Svets kontrakt inkluderar rör-, mek- och utrustningsmontage samt målning och isolering.

Vi är mycket glada och att vi har fått förtroendet att vara med i detta projekt med Preem. Dels är det ett för regionen stort projekt och dels för att vi får vara med och att skapa bättre förutsättningar för miljön i framtiden.

Arbetet påbörjas omgående och skall vara slutfört sommaren 2015.


K-Svets sponsrar 50-årsjubilerande Tjörn Runt!

Stenungsund 2013-06-28

K-Svets sponsrar i år 50-årsjubilerande Tjörn Runt. Tjörn Runt är en ikon för Stenungsund och regionen där K-Svets startade 1969. Även idag är regionen en viktig marknad för K-Svets, även om bolaget idag är verksamt över hela Sverige och i Norge.

”Vi tycker att Tjörn Runt är bra för regionen och vill gärna hjälpa till att göra 50-årsjubilerande Tjörn Runt en succé. Speciellt roligt är det i år när man väljer att segla baklänges och att målgången är i Stenungsund där vi har våra verkstäder”, säger Lars Kristensson, VD K-Svets AB.

 


 


Tillverkning och montage av rör till Perstorp Oxo AB

Stenungsund 2013-04-29

 

K-Svets har fått en beställning av Perstorp Oxo AB på rörarbeten inom Valerox-projektet. Valerox är ett miljardprojekt och är en av Perstorps största investeringar någonsin. K-Svets arbete gäller förtillverkning och montage av rör i dimensioner upp till DN750. Arbetet inkluderar även montage av roterande utrustning.

 

Förtillverkning av rör i K-Svets verkstäder i Stenungsund

 


K-Svets bygger cistern i Södertälje

Stenungsund 2013-04-17

 
K-Svets har fått uppdraget att uppföra en ny cistern på 6000 m3 i Södertälje Hamn. Beställare av cisternen är ODEC Tankstorage. Uppdraget är en totalentreprenad vilket inkluderar konstruktion, tillverkning, ytbehandling och isolering. Projektet planeras vara klart till sommaren 2013.
 
      
Cistern under uppförande
 Cistern i fullhöjd
                                                         I fullhöjd

K-Svets investerar i ny vals

Stenungsund 2013-02-19

K-Svets har utökat kapaciteten gällande valsning av plåt genom att investera i en ny större vals med högre kapacitet, både när det gäller storleken på plåtarna och dess tjocklek. Den nya valsen är ett led i bolagets satsning på ökad kapacitet gällande valsad plåt både till projekt som exempelvis cisterner men även för att utföra valsning direkt för slutkund.

”Med den nya valsen ökar vi vår kapacitet väsentligt. Nu kan vi valsa både större och tjockare plåtar”, säger Lars Kristensson. ”K-Svets har sedan tidigare en av Sveriges största profilvalsar och genom att utöka vår kapacitet på plåtsidan blir vi en mer heltäckande leverantör på valsning” fortsätter Lars.

Den nya valsen klarar plåtbredder upp till 3000 mm och kan vid 3000 mm bredd valsa godtjocklek på 30 mm. Valsen är i drift från om med denna vecka.

 


K-Svets certifierade enligt ISO 9001, ISO 3834 och EN 1090

Stenungsund 2012-11-02

K-Svets är, sedan den 29:e oktober 2012, kvalitetscertifierade enligt ISO 9001:2008, ISO 3834-2:2005 samt EN 1090-1:2009/AC:2010.

Kvalitet blir allt viktigare. K-Svets har arbetat systematiskt med kvalitet sedan mitten av 90-talet. Företagets ledningssystem har utvecklats och anpassats löpande under åren för att säkerställa att rätt kvalitet levereras.

Ett exempel på kommande certifieringskrav gäller svetsning av lastbärande konstruktioner. Redan nu har K-Svets valt att certifiera sig så att våra kunder tryggt kan lägga denna typ av arbeten hos oss redan idag. K-Svets är certifierade enligt EN 1090:1, EXC 1, 2 och 3.

K-Svets ledningssystem omfattar tillverkning av tryckkärl, cisterner, rörledningar, lastbärande konstruktioner samt mekaniskt industriunderhåll.